Polityka prywatności



Dbamy o to, aby dane osobowe użytkowników naszej strony były bezpieczne, dlatego wdrożona Polityka Prywatności powstała w celu ochrony interesów klientów/użytkowników. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z treścią niniejszego dokumentu, a w przypadku pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 17:00.

Data obowiązywania: 16 stycznia, 2024 roku.
1. Słowniczek
1.1) Administrator – Administratorem danych osobowych jest Kancelaria Prawna TEMIDA Gniewomir Jakubowski z siedzibą przy ul. Dąbrowskiego 44, 35-036 Rzeszów o numerze NIP: 8672133800
1.2) Polityka prywatności – dokument określający zbiór przepisów, reguł, zasad w celu ochrony danych osobowych
1.3) Użytkownik – osoba fizyczna korzystająca ze strony Administratora lub korzystająca z innych stron/portali takich jak Social Media (Facebook, Linkedin, Instagram)
1.4) Dane osobowe – informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania również za pośrednictwem adresu IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej tożsamej technologii
1.5) RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE
1.6) Strona www – strona internetowa prowadzona przez Administratora pod adresem kancelaria-temida.pl, wraz z portalami społecznościowymi takimi jak Facebook, Linkedin, Instagram
1.7) Kontakt z Administratorem – W sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych kontaktować się można drogą elektroniczną, wysyłając wiadomość na adres e-mail pod adres: biuro@kkancelari-temida.pl lub wysyłając pismo pocztą tradycyjną na adres ul. Dąbrowskiego 44, 35-036 Rzeszów.

 

Prawa użytkowników związane z przetwarzaniem danych osobowych

Każdy użytkownik/klient ma prawo do:

 

Bezpieczeństwo i ochrona danych osobowych jest dla Administratora ważnym elementem działalności Kancelarii Prawnej TEDMIA z siedzibą w Rzeszowie. Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Pliki cookies

Strona internetowa podobnie jak wiele innych witryn internetowych korzysta z plików „cookies” (tzw. ciasteczka); które instalowane są na komputerze, komórce czy tablecie, a także innym urządzeniu z którego przeglądana jest strona internetowa. W zależności od udzielonej zgody oraz typu przeglądarki, na urządzeniu może zostać zapisany plik „cookie”.

Cookies umieszczone są w pamięci stałej urządzenia w celu zbierania danych. W plikach cookies przechowujemy podstawowe, anonimowe informacje o użytkownikach, potrzebne dla optymalizacji i poprawnego wyświetlania treści zawartych na podstronach, a także w celach statystycznych i marketingowych.

Dane osobowe mogą zostać przekazane podmiotom trzecim, z których usług korzystamy, np. firma świadczących usługi IT, dostawcy domeny internetowej.

Jako, że Administrator korzysta z usług świadczonych przez Firmę Google dane m.in. zbierane przez pliki cookies mogą być przesyłane poza Unię Europejską czyli do Stanów Zjednoczonych (USA) lub Kanady czyli tam, gdzie Google posiada swoją siedzibę.